Pedodonția reprezintă o ramură a stomatologiei care are ca principal obiectiv întreținerea sănătății orale a copiilor. Este o ramură complexă care s-a dezvoltat mult în ultimii ani și cuprinde o gamă largă de acțiuni precum: educația privind igiena dentară și obiceiurile sănătoase, tratamente preventive și tratamente de rezolvare a problemelor apărute.
Acest sector al stomatologiei este unul extrem de important deoarece în copilările se formează obiceiurile sănătoase cu privire la sănătatea orală și este extrem de important ca cei mici să nu ajungă să privească cu frică cabinetul medicului stomatolog.
Dacă ești părinte, este normal să-ți dorești ce este mai bun pentru copilul tău. Cu toate acestea, din diverse motive, precum lipsa de informare sau experiențele personale neplăcute în cabinetul medicului stomatolog, mulți părinți neglijează îngrijirea sănătății dentare a celor mici.
Dacă și tu ești sceptic cu privire la experiența celui mic în cabinetul medicului stomatolog, trebuie să știi că lucrurile au evoluat foarte mult în stomatologie. Echipa noastră este compusă din medici cu experiență care cunosc numeroase tehnici de interacțiune cu cei mici. În plus, tehnologia vine și ea în ajutor, tratamentele fiind mult mai ușoare și fără durere, fapt ce îi va face pe cei mici să vină cu drag în cabinet.
În plus, echipa KLAR Dental Concept consideră important să-ți prezinte principalele motive pentru care nu este bine să amâni mersul la dentist cu cel mic:
Acum, după ce am prezentat câteva informații legate de importanța pedodonției și principalele motive pentru care este indicat ca cei mici să fie duși cât mai devreme la stomatolog, vom detalia în continuare principalele tratamente specifice acestei ramuri dedicate celor mici, pedodonția.
Sigilările măselelor celor mici facc parte din acțiunile vizate de profilaxie și au ca scop prevenirea apariției cariilor. Sigilarea dentară este o metodă modernă, nedureroasă, dar care aduce extrem de multe beneficii.
De multe ori, periajul corect și vizitele regulate la dentist sunt utile, dar nu sunt de ajuns pentru păstrarea sănătății orale. În aceste cazuri, soluția potrivită dată de evoluția stomatologiei este sigilarea dentară.
Aceste sigilări se pot realiza și pentru dinții de lapte, dar recomandarea principală este sigilarea măselelor definitive, imediat după apariție, între 6 și 12 ani.
Procedeul de sigilare este unul simplu și se realizează într-o singură vizită la dentist ce presupune 3 etape:
Fluorizararea face parte tot din cadrul tratamentelor de profilaxie adresate copiilor și are scopul de prevenire a apariției cariilor. Este o procedură sigură, simplă, fără durere și presupune aplicarea unei soluții cu diferite concentrații de fluor, după ce s-a efectuat periajul profesional.
În indicațiile legate de această procedură se specifică faptul că flourizarea este indicată de 2-4 ori pe an, iar vârsta indicată este între 6 luni și 16 ani.
Această procedură are numeroase beneficii, printre care: